Ελεωνορα Ζουγανελη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ                                                                                                                      zouganeli 
  Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη είναι κόρη του Γιάννη Ζουγανέλη και της Ισιδώρας Σιδέρη. Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από τη Μύκονο. Σπούδασε θέατρο στην ανωτέρα δραματική σχολή ”αρχή”’ της Νέλλης Καρρά, λόγω του ότι, όπως έχει η ίδια δηλώσει, θεωρεί απαραίτητες τις θεατρικές σπουδές για το τραγούδι.  
  Το 1996 συμμετείχε στο δίσκο του Γιάννη Ζουγανέλη, τα “παραμυθοτράγουδα”
  Το 2004 πρωτοσυστήθηκε ως τραγουδίστρια συμμετέχοντας στο cd “δεύτερη ακρόαση” με δυο τραγούδια: “μια βροχή” και “ποιος ξέρει”.
  Το 2004-05 συμμετείχε στο σχήμα Νταλάρας- Ρέμος και αυτή ήταν η πρώτη της δουλειά στη σκηνή.
  Το 2006 ο Γιώργος Νταλάρας της πρότεινε συνεργασία στο δίσκο “δάκρυ στο γυαλί”. Ερμήνευσε τα τραγούδια “μια του κλέφτη” και “όταν πέφτει το βράδυ” όπου ο Γιώργος Νταλάρας της έκανε δεύτερη φωνή.
  Την ίδια χρονιά συμμετέχει στο άλμπουμ του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα “Ήρωες με καρμπόν” στο οποίο ερμηνεύει μαζί με το Λ.Μαχαιρίτσα το τραγούδι “είπα στους φίλους” που τράβηξε την προσοχή και παίχτηκε ξανά και ξανά στα ραδιόφωνα.
  Το 2007 ερμήνευσε το τραγούδι “θέλω ακόμα μια βόλτα” με το Φίλιππο Πλιάτσικα στο δίσκο του “ομνια".  
  Μέσα σε λίγο χρόνο λοιπόν από το cd “δεύτερη ακρόαση” η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, εμφανίστηκε και συνεργάστηκε με πολλούς μεγάλους καλλιτέχνες… (Νταλάρας, Ρέμος, Μικρούτσικος, Κούτρας, Χατζηγιάννης, Μαχαιρίτσας, Τσακνής, Πλιάτσικας, Μητροπάνος, Λιδάκης, Στόκας, Αναστασιάδης, Ματιάμπα, Μποφίλιου, Αντωνοπούλου) 
  Το πρώτο προσωπικό άλμπουμ της κυκλοφόρησε το 2008 με τίτλο “έλα” με σημαντικές συμμετοχές.
   Το 2009 ανακηρύχτηκε από το περιοδικό “life & style” γυναίκα της χρονιάς, στην κατηγορία “πρωτοεμφανιζόμενη που διέπρεψε στο χώρο της, τη χρόνια που πέρασε”.
   Το 2010 βραβεύτηκε στα μουσικά βραβεία MAD στην κατηγορία ΕΝΤΕΧΝΟ VIDEO CLIP για το video clip του τραγουδιού “κόψε και μοίρασε”
  Ύστερα το 2010 κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο δεύτερο cd της, “έξοδος 2”  .  
  Στο τέλος στης χρονιάς κυκλοφόρησε το soundtrack της τηλεοπτικής σειράς “ΤΟ ΝΗΣΙ” σε μουσική του Μίνωα Μάτσα, όπου ερμήνευσε το τραγούδι “είναι η αγάπη” σε στίχους της Victoria Hislop 
  Το 2011 βραβεύτηκε ως “καλύτερη τραγουδίστρια της χρονιάς ” στα βραβεία “γυναίκες της χρονιάς” του περιοδικού “life & style”.
  Από το καλοκαίρι του 2011 αποφάσισε τις σόλο εμφανίσεις της
  Τον Σεπτέμβριο του 2011 ανάμεσα στις καλοκαιρινές της συναυλίες ήταν και η ξεχωριστή συναυλία της στο θέατρο βράχων “Μελίνα Μερκούρη” την οποία παρακολούθησαν 6.000 θεατές. Η συναυλία ηχογραφήθηκε και το Δεκέμβρη κυκλοφόρησε το live cd της “είπα στους φίλους μου...”. Τον Μάιο του 2012 της απονεμήθηκε το πλατινένιο πλέον CD.
  Το καλοκαίρι του 2012 συνεργάστηκε με τον Φίλιππο Πλιάτσικα σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.
  Τον Σεπτέμβρη ερμήνευσε διασκευασμένα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής.
  Το 2013 ετοίμασε τον τέταρτο προσωπικό της δίσκο με τίτλο “Mετακόμιση τώρα” ο οποίος κυκλοφόρησε στις 2 Απριλίου 2013 κάνοντας παράλληλα solo εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα με βάση την Αθήνα.
  Τον Ιούλιο του 2014 παρουσίασε ένα μουσικό αφιέρωμα στην Μελίνα Μερκούρη στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού το οποίο ηχογραφήθηκε και τον Νοέμβρη της ίδιας χρονιάς δημοσιεύθηκε το CD με τίτλο “Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς - Τα τραγούδια της Μελίνας”.  
  Την θαυμάσαμε στο ρόλο της ÉDITH PIAF στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια στην αρχή του 2015.
  Το καλοκαίρι έκανε περιοδεία στην Ελλάδα με την μπάντα της. Τον Δεκέμβρη βρέθηκε για δύο εμφανίσεις στο Dubai.
  Στις 4 Δεκεμβρίου κυκλοφόρησε η νέα δισκογραφική της δουλειά με συνεργάτες τον Μίνω Μάτσα και την Ελένη Φωτάκη και τίτλο "Μ' άγαπούσες κι άνθιζε".
  Φέτος τον χειμώνα εμφανίζεται στην Ακτή Πειραιώς με την Φωτεινή Βελεσιώτου και τον Δημήτρη Υφαντή σε ένα σχήμα έκπληξη με τίτλο "Κόντρα Ντουέτο".







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου